ANANAS VADİSİNDE LİMONLU SORBE Ananas Vadisinde Limonlu Sorbe-Günün en Tatlısı

Malzemeler:
1 paket Dr. Oetker Limonlu Sorbe
200 ml (1 su bardağı) su
1 adet taze ananas

Süslemek için:
1 poşet Dr. Oetker Hazır Çikolatalı Sos


Hazırlanışı:

Suyu derin bir çırpma kabına koyun. Üzerine sorbe karışımını ilave edin ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toz karışım çözününceye kadar toplam 2 dakika çırpın. Hazırladığınız sorbeyi bir kabın içine dökün. Üzerini streç film ile kapatıp buzlukta 3-3,5 saat bekletin.

Ananası ortadan enlemesine ikiye kesin. Ortadaki sert kısmını keserek ayıklayın. Yarım ananasların içlerini oyarak boşaltın. Çıkardığınız ananas parçalarını küp şeklinde doğrayın. Ananasları kaselerle birlikte buzdolabında bekletin. 


Servisten önce sorbeyi buzluktan çıkartın. Bir kaşık ile alttan üste doğru birkaç kez karıştırın. Küp şeklinde doğradığınız ananaslarla karıştırın ve ananas kaselere doldurun. Üzerlerine çikolatalı sos dökün ve bekletmeden servis yapın.

yapabileceğim şeylere merak duyarım,özellikle markete gittiğim zaman sorbe ne? diyen bir reyon sorumlusu ile karşılaşmak komik ve tuhaf bildiğin limonlu sorbe diyesim gelmedi değil hani... onlar bile daha yeni duymuş bu  yönümle hep övünürüm her zaman meraklı,yenilikçi,ve not tutarım.

Yorumlar

Popüler Yayınlar